Hur svensk e-handel skiljer sig från andra

I vårt digitaliserade samhälle har e-handel blivit en omåttligt populär metod för shopping. Att handla online är ett bekvämt och enkelt sätt att shoppa för kunder, där vad som helst kan köpas oavsett avstånd och tid på dygnet. Kunder kan hitta allt möjligt som behövs, både vardagliga varor som mat och kläder till speciella produkter som vanligtvis byts ut efter några år. Ta till exempel en köksblandare som oftast varar i upp till 20 år. Om den börjar orsaka problem och är flera år gammal är det dags att uppgradera till en ny. Det är inte lönt att lägga ner tid och energi på att reparera något som du kan ersätta på nolltid tack vare internet – speciellt om när du bor i ett ledande land inom e-handel!

Ledande i norra Europa

I norra Europa är Sverige ett av de ledande inom e-handel och många konsumenter från grannländerna handlar på svenska e-handelssajter. Detta är kanske inte så förvånande med tanke på att svenskar är bekväma med göra köp online. Först och främst har det en hög internetpenetration med 96 procent som använder internet. Till exempel är det cirka 30 procent som minst en gång i månaden beställer något online. Nästan 75 procent gör åtminstone ett köp per år. Svenskarna är även bekväma med att använda sina mobiltelefoner för att göra köp, närmare bestämt är det över 35 procent av konsumenterna som gör det. Utan tvekan ligger den svenska e-handeln i framkant och skiljer sig från andra. Sverige har också några av världens mest kända varumärken som Ikea och Hennes & Mauritz. Konsumenter vet att produkter från svenska e-handelsbutiker håller hög kvalitet och därför tvekar ingen att köpa allt från badrumsmöbler till köksblandare från välrenommerade e-handelsbutiker som Rörfokus.se. Vad är receptet som ligger bakom denna häpnadsväckande framgång? Fortsätt läsa för att få svar på denna fråga.

Receptet bakom framgången

Flera faktorer ligger bakom Sveriges framgång inom e-handel. Den främsta faktorn är en stark ekonomi i kombination med en gynnsam affärsmiljö. I själva verket rankas Sverige som ett av de bästa länderna i världen för företag – inte illa! En annan faktor är att svenska varumärken som Ikea, Hennes & Mauritz och Rörfokus har fått en lojal kundbas och rankas högt. Enligt årliga rapporter rankas svenska varumärken högt jämfört med andra konkurrenter på den globala marknaden.

flash-blog