God ekonomi i Sverige: ta hand om din bostadsrätt

Sverige är ett bra land om du har en förmögenhet. Det är inte alla som tänker på det, men du har goda möjligheter att faktiskt tjäna pengar och ha en riktigt bra ekonomi i Sverige. Bland de bästa sätten att skapa en förmögenhet är genom att du tar hand om din bostad på rätt sätt. Om du äger en bostadsrätt är det viktigt att du verkligen vårdar både själva bostadsrätten, men också medvetet ser till att bostadsrättsföreningen och fastigheten sköts på rätt sätt.

Den ekonomiska förvaltningen

Din bostadsrätt är inte bara en bostad, det är en ekonomisk investering som måste skötas på rätt sätt. Om du sitter i bostadsrättsföreningens styrelse har du mycket ansvar och måste bland annat se till att allt sköts korrekt både juridiskt och ekonomiskt. De administrativa sysslorna som hyror och bokföring måste skötas exemplariskt. Det tar tid. För att spara både tid och pengar är det smart att överlåta all ekonomisk förvaltning åt Nabo, som också tar hand om er juridik samt fastighetsservice.

Vikten av god fastighetsförvaltning

Vad har fastighetsförvaltning med god ekonomi att göra? Ganska mycket faktiskt. Genom att ta hand om din bostadsrätt och se till att själva fastigheten sköts på rätt sätt, så kommer din bostad i långa loppet att markant öka i värde. Med en dåligt skött bostadsrättsförening kommer ni inte att kunna investera i bastu, gym eller en fin trädgård. Sådant som höjer värdet på din bostadsrätt. Det kommer också att vara svårare att göra stambyten och dylikt viktiga arbeten i tid. Ju bättre fastigheten sköts om, desto mer pengar kommer du att ha/få på ditt bankkonto.

Bättre ekonomi med en bostadsrätt

På vilket sätt kan en bostadsrätt ge dig bättre ekonomi, förutom vid försäljningen? Jo, ju mer din bostadsrätt är värd, desto lägre ränta får du när du ska ta lån. Du behöver köpa ny bil eller bygga ut sommarstugan och behöver ta ett lån. Då kommer du att tjäna tusenlappar, kanske rentav i månaden, på att ha en värdefull bostadsrätt som säkerhet för lånet. Genom att sköta din egen bostadsrätts väl kommer du också att kunna sälja den till ett högre pris. Det är också roligare att fixa och renovera en bostadsrätt som ligger i ett välskött hus.

Sverige har inte heller fastighets-, gåvo- och arvsskatt som i många länder. Ja, du har en avgift, men den avgiften är ingenting mot vad många behöver betala i skatt varje år i andra länder. Du kan äga en fin bostad i Sverige utan att behöva betala lika mycket i skatt för den som om du ägde en liknande bostad i ett annat land. Det är också därför som din bostadsrätt är en sådan god investering.

flash-blog