Stora städer

Sveriges huvudstad Stockholm är också landets största stad. I tätorten bor omkring 1,6 miljoner personer. Stockholm är en stad som många menar är en av de vackraste huvudstäderna i världen. Här finns både gamla byggnader och skärgård. Stockholm marknadsför sig som Skandinaviens huvudstad och här finns det mesta man kan tänka sig i shoppingväg. Det finns även flera stora arenor i staden där stora artister regelbundet uppträder.

Göteborg är Sveriges näst största stad och ligger på västkusten. Här bor cirka 600 000 invånare i tätorten och många förknippar Göteborg med fiskare och humor. Här är ett av de mest populära resmålen nöjesparken Liseberg, som varje år besöks av över tre miljoner personer. Parken har öppet i stort sett hela året och är populär att besöka kring jul när tusentals små lampor lyser upp området. I havet utanför Göteborg finns många skärgårdsöar som många tycker om att besöka.

Sveriges tredje största stad är Malmö som ligger i Skåne. I Malmös tätort bor drygt 300 000 personer och härifrån går Öresundsbron över till Köpenhamn i Danmark. Malmö har de senaste åren förknippats med skjutningar och kriminalitet, men den som besöker staden kommer att upptäcka att det finns så mycket mer här. Kulturlivet är till exempel stort i Malmö.

flash-blog