Västerås – staden med historia och nattliv

Välkommen till Västerås, Sveriges sjätte största tätort med en rik historia från tiden då Sverige var ett land med mycket industri. Här fanns många industrier förr som gav arbetsmöjligheter till desto fler. Utöver att bära på en rik historia från arbetarklassen finns här dessutom än mer historia och ett livligt nattliv! Västerås ligger beläget i Västmanland och ligger 10 mil ifrån Stockholm, ett lagom pendlingsavstånd för den som både vill ha småstadskänsla och storstadspuls!

Anundshög

Om du gillar historia är ett besök på Anundshög ett måste. Det här är en plats som i dag är ett av Sveriges största fornlämningsområden. Här finns unika runstensmonument och gravhögar och platsen var en gång i tiden en tingsplats. Platsen riktigt andas dåtid och omges av vacker natur, en bit strax utanför Västerås stadskärna. På tal om stadskärna så kan du kontakta DM Tak i Stockholm. De har stor erfarenhet av takläggning i huvudstaden och gör ett gediget arbete där det garanteras att hålla toppskick för lång, lång tid framöver! Här kan man gå en tipsrunda och se våreldar när omständigheterna tillåter. Det går även fint att fika på plats i deras eget café eller ha med sig eget fika att njuta av, omgiven av historia! Just nu råder vissa restriktioner så ett besök på deras hemsida rekommenderas innan du beger dig dit.

Vallby Friluftsmuseum

På Vallby Friluftsmuseum finns det djur att se och fornlämningar, allt i en miljö där det känns som att du går bakåt i tiden och är på plats för många, många år sedan! Vallby Friluftsmuseum bjuder på många olika aktiviteter både för stora och små. De har pedagogiska program för skola och varje år anordnas en stor pelargonutställning med alla möjliga sorter av den mycket fina blomman. Här kan du även, precis som på Anundshög, fika i deras café eller ta med eget fika. För mer information om Vallby Friluftsmuseum så googla Vallby Friluftsmuseum så kommer du till deras hemsida.

Rikt nattliv i Västerås

Ett rikt nattliv är synonymt med Västerås. Om du vill avsluta historian för dagen och istället slå dig ner och ta en öl så finns det många olika ställen att besöka. Publik är Västerås största nattklubb och rymmer över 1000 gäster samt har en mycket uppskattad takterrass. Här går det även att boka alltifrån möhippa till företagsevent och de har ett stort men noga utvalt dryckessortiment. På Publik får du garanterat en rolig kväll!

På Bankiren i Västerås får du garanterat en trevlig upplevelse. På dagtid serveras lunch men mot kvällen svidar Bankiren om till att bli ett riktigt uteställe med god mat, god dryck och bra musik. Bankiren har flera dansgolv och musiken varierar från r&b till det populära på musiklistan just nu. Ibland spelas det livemusik och de har ofta olika roliga event. Om du inte är sugen på att dansa så finns det även dart och biljard att sysselsätta sig med. Om du vill ha en perfekt avslutning på dagen så är Bankiren stället att gå till!

flash-blog