Det vackra Sverige!

Sverige är ett mycket vackert land och är en del av Skandinavien. Det finns cirka 10,4 miljoner innevånare och landet har en area på 447 425 kvadratkilometer. Sverige har storslagen natur med många naturreservat, sjöar och forsar. I Sverige finns en mångfald av kulturer och unika platser att besöka. Sverige har en unik historia och vill man se äkta svensk vikingahistoria, kan man bege sig ut till Birka Vikingastaden som ligger på ön Björkö i Mälaren.

Att bosätta sig i Sverige

Sverige har en god infrastruktur och ett välutvecklat samhälle. Vill man bosätta sig i Sverige finns det många fördelar. Inom sjukvården kan man känna sig trygg då Sveriges sjukvård är den fjärde bästa bland världens länder. Svensk sjukvård ska enligt lagen ge en god vård till behövande flyktingar, permanent boende eller svenska medborgare. När det kommer till boende kan man hyra en lägenhet, men i Stockholm är det högre konkurrens. Bosätter man sig utanför Stockholm finns det större chans till snabbare boende. Man kan även köpa lägenhet, hus eller fritidshus. När man köper ett hus är taket viktigt, så det skyddar mot kyla eller dåligt väder. Bor man i Stockholm och behöver lägga om ett tak, kan man anlita unika villatakspecialisten.se/ som kan allt om takläggning och ger service av hög kvalitet!

Att studera i Sverige

Grundskolan i Sverige är från årskurs 1 till 9. Sedan väljer man gymnasium med en inriktning och gymnasiet består idag av treåriga program. När man vill studera på universitet eller yrkeshögskola, kan de flesta få rätt till studiestöd i form av studiebidrag och studielån från myndigheten CSN. Man kan även studera enstaka ämnen med hjälp av studiestöd. Förkortningen CSN står för Centrala studienämnden. Detta är en fantastisk möjlighet för många då Sverige vill bidra till fortbildning och utveckling. Ju fler som studerar, desto mer kompetent personal kan anställas till företag över hela Sverige och det främjar infrastrukturen. Många länder, som till exempel USA, har andra system där man får betala hela sina högskolestudier själv.

Sveriges huvudstad Stockholm lockar tusentals turister varje år med sina stadsdelar mellan glittrande vatten och broar. Det finns en mängd naturtyper i Sverige att se runtom i hela landet. Beger man sig till norra delen av Sverige möts man av majestätiska fjäll, naturreservat och kan njuta av magiska norrsken under en klar stjärnhimmel. Sverige bjuder på ett rikt kulturliv, stort utbud av kulinariska restauranger och sist men inte minst den vackra skärgården med sina röda små hus med vita knutar!

flash-blog