Inredning i Sverige

Att inreda ett boende är enligt en del människor väldigt lätt, medan andra tycker det är svårt att hantera det. I vilket fall som helst är det alltid viktigt att få inspiration kring sin inredning, både när det kommer till färg, material och mönster. Därför kommer denna artikel kolla närmre på inredning i just Sverige, vad som är populärt och vad som kan vara bra att tänka på.

Mattor är viktigt

När det kommer till inredning i Sverige är mattor otroligt viktiga, framförallt på grund av att det ofta är kallt utomhus. En matta kan då skapa en varm och mysig känsla i hemmet. De senaste åren har det blivit populärt att köpa en viskosmatta, då dessa har ett fint mönster som skapar en lyxig känsla i hemmet. Detta passar bra med de inredningsstilar som redan finns i Sverige, nämligen att inreda med enklare färger som inte är speciellt skrikiga. Många viskosmattor är nämligen ljusa, men det är just den fina ytan och mönstret som gör att mattan sticker ut från andra mattor.

Vilka färger är det som dominerar?

När det kommer till att inreda med färger finns det ett par färger som verkligen sticker ut och är populära, nämligen svart, vit och grå. Vad som är spännande med dessa färger är att det går att hitta flera olika kombinationer då det går att använda färgskalor. Exempelvis om man har en grå soffa som är lite ljusare går det att köpa kuddar som är mörkgråa. På så sätt blir det inte enfärgat, utan man kan använda sig av färgskalorna på ett bra sätt.

Förutom färgerna svart, vit och grå är det relativt ovanligt att inreda med färger i hemmen. Anledningen till detta är bland annat att företag mest säljer i dessa färger på grund av att de vet vad svenskar tycker om. I grunden handlar det således om att den skandinaviska stilen som innefattar enkelhet är väldigt populär. Troligen kommer denna stil att fortsätta vara populär i framtiden då den är både enkel och billig att inreda med.

flash-blog